שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול: אבא שלי, שה' יאריך ימיו בן כמעט 90. קשה לו בלילה לרדת מהמיטה וללכת לשירותים ולכן מתפנה במיטה (בכלי מיוחד לזה). הוא גם מתלבש קבוע בחדר השינה. שמתי לב שיש לו מעל המיטה המון ספרי קודש. למעשה מדפים שלמים.
השאלה שלי: האם מותר להשאיר את הספרים שם? אני מניחה שהם שם כי לאמא שלי אין מקום אחר בבית לשים אותם. יש להם ספריות עמוסות בחדרים האחרים.
מצד שני, חדר השנה שלהם הפך לממש שירותים ולכן אולי אסור?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אין היתר לגלות את הערווה לפני ספרי קודש, ואם הוא מגלה ערותו יש להוציא משם את הספרים, אבל אם הכל נעשה מכוסה זה פחות גרוע. המקום אינו נחשב שירותים.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1