שליח ציבור שבולע מילים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם שליח ציבור ש"בולע מילים" באופן חמור מוציא את הציבור ידי חובה , האם ניתן לומר אמן על ברכותיו ?

תשובה:

שלום וברכה

הכלל הוא שאם הפתיחה והסיום בסדר וגם העיקר של תוכן הברכה נאמר, גם אם מדלגים מילים באמצע יוצאים ידי חובה, ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' נט סעי' ג. אלא שכמובן לכתחילה אין להגיש שליח ציבור כזה שבולע מילים, אפילו מי שאינו מדקדק באל"ף ועי"ן כהלכה הובא בהלכה שאין להגישו, וכל שכן בזה שאינו חזן ראוי, אלא שאין לבייש ויש לנהוג בחכמה.

בהצלחה