מתי לפי חז"ל ראוי לאדם לצוות את בניו

שאלה:

שלום
לפי דעת תורה מתי נכון לאדם לכתוב צוואה [בעיקר רוחנית וכד'], שאע"פ שבעז"ה נזכה כולנו לאריכות ימים, אך מאידך לא ידע האדם וגו'.
האם יש בזה ח"ו משום פתיחת פה לשטן וכד', או אדרבה ראוי.
[ראיתי שהרב שטיינמן כתב את צוואתו הראשונה בגיל מאד צעיר]
אשמח למקורות
שנזכה כולנו אי"ה לאריכות ימים ושנים

תשובה:

שלום וברכה,

כתיבת צוואה היא דבר נחוצה ביותר למנוע מחלוקת (ספר חסידים סי’ תקסט), ולכן ראוי לכל אדם שיכתוב צוואה, בו הוא יביע את רצונו בחלקות העזבון. וכמובן שהצוואה צריכה להיות בנוסח שתקף לפי ההלכה. כמו נכון לעשות צוואה על עניינים רוחניים- ראה פלא יועץ ערך צוואה.

בפוסקים לא המליצו על גיל מסוים על כתיבת הצוואה, וכאשר רואה צורך נכון לכתוב צוואה. אין חשש של פתיחת פה, אם מזכיר מיתה באופן כללי ולא מזכיר מיתה על עצמו.

בהצלחה.