מילת יוצא דופן שהוציא יד – בשבת

שאלה:

שלום!
מילת היוצא דופן אינה דוחה שבת בגלל שאמו לא טמאה לידה, מה דין יוצא דופן אשר לפני שהוצא ממעי אמו דרך הדופן, הוציא את ידו (וחבל הטבור) לבית החיצון אבל לא יצא לחוץ. בכה"ג לכאורה אמו טמאה לידה שהרי אילו היתה מפלת יד היתה טמאה לידה. וא"כ האם מילתו דוחה שבת או לא?

תשובה:

בגמרא נדה יח א וכח ב נראה שרק מפלת יד חתוכה טמאה לידה, וכנראה כשאינה חתוכה היד נגררת אחר הגוף, וכיון שלא נחשב כילוד אין אמו טמאה לידה.

הצטרף לדיון

תגובה 1