ספק חיוב חלה

שאלה:

מה הדין אשתי אפה חלות 1ק 200 ושכחה אם לקחה חלה ונשאר חלה אחד ?

תשובה:

שלום וברכה,

מקרה כואב מאוד… צריך לדאוג שלא יקרה כזה דבר לעולם ותמיד מפרישים מיד וכך לא שוכחים. כרגע מספק יש להפריש מאותה חלה הפרשת חלה ללא ברכה, יש לעשות זאת לפני שבת, כך שכמובן לא תוכלו להשתמש בחלה זו ללחם משנה כיון שהיא לא תהיה שלמה. יש לנקות היטב את התנור ולהפעילו על חומו המירבי חצי שעה כשהוא ריק להכשירו מהטבל.