קידוש בשבת בבוקר

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אבא שלי בשבת בבוקר חוזר בערך בשעה 12/12 וחצי
מבית הכנסת,כי הוא נשאר עם החברים שלו לאחר התפילה.
הבעייתיות היא שמותר לעשות קידוש עד חצות היום למיטב ידעתי,ניסיתי לומר לו על כך…
אך אני לא יכולה לשנות את איך שהוא נוהג.
והכל אנו בשעון חורף חוצות היום זה בערך ב11 וחצי לכן זה מאוד בעייתי.
האם מותר לי לעשות קידוש יותר מוקדם לפני שאבי חוזר מהתפילה?
והאם יש חובה לעשות המוציא לפני חצות היום,או שאני יכולה בערך בשעה 11 לעשות קידוש על מזונות,ואז שאבי מגיע ועידה קידוש והמוציא (לאחר חצות היום)
לצאת לידי חובה בברכת ההמוציא שלו?
תודה רבה ושבת שלום.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי את יכולה לעשות קידוש מוקדם יותר ולאכול מזונות, כך עושים בהרבה מבתי ישראל, תתפללי שחרית ואחר כך מיד תעשי קידוש, אין צורך שדוקא המוציא יהיה לפני חצות, העיקר שלא להתענות.

בהצלחה.