מכונה לברירת אורז וקיטניות

שאלה:

אני יצרן של מכונות לברירת אורז וקיטניות. המכונה שלי עובדת על עיקרון שחרקים שגודלם פחות מגודל האורז יפלו לפסולת אך אך נוכחתי לדעת כי ישנם באורז גם חרקים גדולים מהאורז( לא כזה מצוי). וכן תולעים גדולים . ולכן הוספתי הערה שיש לעשות בדיקת מדגם. וכן לפסול שקים נגועים לפי הנראה בפסולת כמו כן על המשגיח להיות נוכח ליד המכונה .
שאלתי היא
האם ראוי לעבוד עם מכונה זו או לא. האם יש בזה אולי הכשלת הרבים. שמה לא ילכו לפי ההוראות שצרפתי להם.
או שהעבודה במכונה היא זיכוי הרבים.
אגב יש לי אישור כשרות על המכונה

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שלא יהיה אחראי מצידי להשיב על שאלה זו, מכונה שכזו חייבת לעבור בדיקה מאוד מדוקדקת, גם חרקים קטנים מאורז יתכן שנדבקים ואינם נופלים, לדעתי, אם אתה רוצה להיות שקט שאתה עושה את הטוב והישר בעיני אלוקים ואדם, תציג את המכונה בפני הרב משה ויא מירושלים שהוא מומחה רב שנים בעניני חרקים, ותבקש ממנו שיאשר לך שהיא יעילה ומספקת.

בהצלחה רבה