אשה שירשה מאביה ומתה – ירושתה למי?

שאלה:

המנוח הרב חיים אלעזר שהותיר אחריו רכוש רב, ובמותו ירשו בתו-חתנו הרב ברוך, לימים נפטרה זוגתו (בת הרב חיים אלעזר), ובניו תבעו ממנו ירושת הסבא, הדין עם מי? אם אפשר לנמק ו/או לציין איזה מ"מ. בתודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שהסבא [הרב חיים אלעזר] נפטר בחיי הבת, ואח"כ מתה הבת.

כל ממון שבא ליד האשה בין במתנה בין בירושה, הרי הקרן של האשה והפירות של הבעל – נכסי מלוג. ולא יכולה האשה למכור את הקרן. ואם מתה יורש הבעל את הקרן. ולכן במקרה שלכם הבעל [ר' ברוך] ירש את אשתו בשעת מיתתה, ואין לנכדים זכות בירושה כלל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע אבן העזר סימן פה סעיף ז.