צביעת צבע שחור או שפכטל זכר לחורבן

שאלה:

שלום רב
הבנתי ש"אמה על אמה" זכר לחורבן, לא צריך לקלף לגמרי, אלא מספיק שאינו מסוייד, אפילו אם עדיין יש שפכטל, ולא צריך ממש עד הלבנים.

א"כ האם מספיק במקום שלא השאירו, למרוח שפכטל אמה על אמה, כך דהמקום יהיה בעצם לא מסוייד, או שממש צריך לקלף.
כמו"כ מה הדין במקרה שהשפטל יותר לבן מהסיד, כי הסיד קצת בצבע שמנת, והשפטל ליד הסיד נראה ממש לבן.

תשובה:

שלום וברכה

נראה שמה שהצעת דומה למה שהביא המשנה ברורה סי' תקס ס"ק ג שיש שהיו צובעים אמה על אמה שחור, ואין זה מנהג נכון כי הרעיון לא לסיים את תביעת הבית, ולא לצבוע צבע עצוב.. אלא שכתב שאין למחות ביד המקילים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה קצת שונה
    כי ששמים שוב שפכטל זה כאילו החזירו את המצב הקודם, וכמו לגדר, שזה הצבע ששמים קודם צביעה.
    לעומת צבע שחור שהוא ממש צבע, רק שהוא לא יפה.