עזרה לנוסעת להערים בתשלום נסיעה

שאלה:

אשה אחת ברכבת עלתה עם שתי תינוקות ואמרה לי לומר שתינוק אחד שלי כי על תינוק אחד לא משלמים ועל שתיים כן. אז אמרתי שהוא שלי. השאלה אם עשיתי נכון כי מצד אחד היא נצלה מהקנס שזה 180 ומצד שני החוק מחייב לשלם מחיר נסיעה

תשובה:

שלום וברכה,

אשה שעולה עם שתי תינוקות על פי התקנון צריכה לשלם פעם אחת. ולכן אם בשעת ביקור העבירה את התינוק לידיים אחרות, לא נפטרה מהתשלום, ולכן אם לא משלמת נחשב לגזל.

כשהתבקשת להחזיק את התינוק דקה או שתיים, זה עצמו לא מעשה איסור, כיון שסייעת לה רק להינצל מהקנס, ולא סייעת במעשה גזל. ולכן לא נחשב למסייע לגזלן. אבל מהראוי היה לומר לה באותו העת שצריכה לשלם פעם נוספת כדי שלא לעבור באיסור גזל.

בהצלחה.