פועל שמקבל לפי שעות ומסיים את העבודה במהירות

שאלה:

משרד ממשלתי מסויים משלם לי שכר עבור עבודה מסויימת (כקבלן ביצוע) , על פי מספר שעות קבוע לאותה עבודה מדי שנה. בשל הנסיון שנצבר לי, עם השנים העבודה מתייעלת וזמן הביצוע שלי מתקצר. למעשה יוצא שהשכר יורד כי אני עובד פחות שעות עבור אותה עבודה. האם מותר לדווח על אותו מספר השעות שדיווחתי בעבר באופן שהשכר עבור כל העבודה לא יקטן? לציין שכאשר דיווחתי פחות ממספר השעות שהם הקצו אז הם הביעו פליאה על כך שלא דיווחתי את כל השעות שהוקצו עבורי.

תשובה:

שלום וברכה,

הותנה מראש שחישוב השכר יעשה לפי שעות, לכן הרווח שאתה מסיים את העבודה הוא שלהם.

אם הינך רוצה שכר גבוה יותר אתה צריך להתנות שמכאן והילך התשלום קבוע כפי החודשים הראשונים ששילמו לך. ואם יסכימו תוכל לרשות את מספר השעות הגבוהות שהיו לך בהתחלה.

בהצלחה.

נימוקים:

פועל שנשכר לפי שעות או לפי יום, יש לשלם לו כפי שעות שעבד,ולא משנה אם העבודה התארכה, ולכן גם לא משנה אם העבודה התקצרה מחמת זריזותו של הפועל.