ייחוד במשרד

שאלה:

שלום,
אני עובדת במשרד לא בתוך בניין אלא בתוך שכונת מגורים.. ויש שם את הבוס ואת הבת זוג שלו( לא נשואים) ועוד עובדת.. בקיצור סה"כ 3 נשים וגבר אחד…
אז ישלי 2 שאלות.. שאלה ראשונה: האם כשהבת זוג שלו איתנו זה תופס מבחינת ייחוד? ז" א אם היא תופסת מבחינת הלכה כמו אישה שהוא נשוי לה?
שאלה שנייה: האם כשאני והוא לבד.. והדלת סגורה( לא נעולה) זה ייחוד?
אם כן מה אפשר לעשות..

תשובה:

שלום וברכה

הבת זוג שלו אינה מועילה מבחינת איסור יחוד. לגבי יחוד גבר עם שלוש נשים, למנהג הספרדים ודאי אסור. שכן יחוד של איש אחד אפילו עם כמה נשים אסור לדעת השולחן ערוך סי’ כב סעי’ ה. למנהג האשכנזים יש להקל בשעת הדחק כיון שיש כאן שלוש נשים [ראה שם ע”ד השו”ע הנ”ל] ואפילו בלילה יש להקל בשעת הדחק כמבואר בשו”ת הרמ”א סי’ יד. אבל ודאי זה לא לכתחילה כיון שיש שהחמירו בזה בלילה להצריך ארבע נשים גם לאשכנזים, ראה נטעי גבריאל יחוד עמ’ קנח.

אמנם אם אנשים באים ויוצאים במשרד, לקוחות וכדומה, זה מציל מיחוד, כדין פתח הפתוח לרשות הרבים. כמו כן אם את נשואה ובעלך בעיר במקום כזה שהוא יכול להגיע זה גם מציל מיחוד.

שבוע טוב ומבורך.