טבילת ידיות של סירים וכו'

שאלה:

השבוע לאחר שנים שאנחנו טורחים להטביל את כל הכלים שלנו גילינו שגם ידיות פלסטיק קבועות, כמו ידיות של סירים ושל סכינים וכד', צריכים טבילה.

אנו בספק אם הם ג"כ הוטבלו, בד"כ כשאני מטביל סיר אני מחזיק בשתי הידיות (בלי להרטיב את הידיים קודם, כי כאמור לשיטתי ידיות לא היו צריכות טבילה).

האם יש אישהו מקום להקל בדעבד?

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה מה יש להקל אפילו בדיעבד, אם אכן כדבריך הידים הינו יבשות והחזקת חזק ולא רפוי באופן שיש כניסת מים.

מקורות:

שו"ע סי' קכ סעי' יב.