נטילת ידיים לאחר השינה

שאלה:

כשאני קם בבוקר אני נכנס קודם לשירותים ואז רק נוטל ידיים, האם מברכים קודם אשר יצר או קודם על נטילת ידיים?

תשובה:

שלום וברכה,

ההנהגה שלך אינה נכונה. מה שצריך לעשות הוא דבר ראשון כשקמים נוטלים ידים בלי ברכה, אחר כך הולכים לשירותים ונוטלים ידים ומברכים גם על נטילת ידים וגם אשר יצר [אא"כ מאזו שהיא סיבה התפילה תהיה רק עוד זמן רב ויתכן שיתצטרכו שוב לשירותים, שאז עדיף לברך ענט"י לפני התפילה, כי עיקר ברכת ענט"י היא משום נקיות לתפילה].

מקורות:

משנה ברורה וביאור הלכה בתחילת סי' ד.