שכר שבת בחשבון חשמל

שאלה:

שלום וברכה! מדוע תשלום חשבון חשמל למשל לחודשיים אינו נחשב תשלום שכר שבת ? הרי החשבון בנוי להדיא לפי קווט"ש היינו שעון שמודד כל שעה ושעה א"כ כלול בזה גם חישוב שעות של שבת להדיא ואי אפשר לומר שזה תשלום גלובלי עבור הימים בלי שבת א"כ לכאו' אין כאן היתר של ' הבלעה' ? ( אינני מדבר בציור שנעשתה הערכה) תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם התשלום היה לפי ימים היה מקום לדון בדבריך, אבל כיון שהחשבון הוא לפי צריכה ואינו קשור כלל לימים, אין לך הבלעה גדולה מזו, אתה ממש משלם בהבלעה על כמו קווט"ש שצרכת. יש אנשים שמפעילים מכשירים כבדים ומשתמשים אותה כמות שאתה משתמש בשבוע – ביום אחד בלבד, וכן על זה הדרך.

ערב טוב.