השתמש בכספי חברו להשקעות – למי שייכים הרווחים

שאלה:

שלום לרב מי שהשתמש בכספי חבירו ללא רשותו והרוויח בהם.
למי הרווחים שייכים אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

הרווחים אינם שייכים לבעל המעות, אלא שייכים למשקיע למרות שהשתמש ללא רשות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רצב סעיף ז גבי שומר על מעות חברו שכתב הרמ"א שבין אם היה לו רשות להשתמש בין אם לא היה לו רשות להשתמש במעות הרווחים שייכים למשקיע ולא לבעל המעות. והוסיף הרמ"א שאם תבעו המפקיד ואמר לו תן לי המעות, והלה מעכב בידו, חייב לשלם לו את הרווחים שבאו מכאן ולהבא. והש"ך שם ס"ק טו חולק שגם בזה הרווחים לעצמו ולא לבעל המעות, כיון דקיי"ל מבטל כיסו של חברו פטור.