האם ראוי לעבוד כמהנדס תוכנה

שאלה:

שלום הרב
יש לי חבר להנדסת תוכנה שנה שלישית ששלח לי שאלה אני מצטט ממש את השאלה
"משום מה לא שאלתי את השאלה הזאת עד עכשיו אבל רציתי לדעת האם מותר בכלל לעבוד בתוכנה
למשל בנית אתרים , אבטחת מידע , פיתוח
הרי האינטרנט הוא ממש נגע רע ואפילו פיתוחים שניתן להשתמש בהם לטובה כמו יוטיוב ,אתרי קניות
יש מלא פריצות ועריות אז במה ניתן לעבוד
וגם בדברים שהכול כשר כמו מוצרים ללקחות ולא משהו המוני עדיין זה ביטול תורה ענק כי אנשים כול היום מול המסך
יש צד להקל כי בלעדיי זה יקרה בכול מקרה
אבל עדיין זה מאוד בוער לי תשאל את הרב אם אני צריך לעבור למחלקה אחרת בלימודים כמו הנדסת
מכונות או תעשיה וניהול "

אני יפרט קצת רקע של הבחור הוא חזר בתשובה לפני 5 חודשים והוא חושב שזה לא נקי כלפי ה' כי באמת התוכנות הרסו בתים ואנשים נהפכו לרשעים בגללם הוא שואל אם כלפי שמים הוא נקי ואין רבב של בעיה כלומר האם הרב בעצמו היה עוסק בזה אם הרב לא היה רב
הוא שואל אם אחרי 120 שנה לא יתבעו אותו בשמים ?

תשובה:

שלום וברכה,

ישנם הרבה אתרים נקיים וכשרים של בעלי עסקים, האינטרנט משמש לדברים חיוביים ולדברים שליליים. ולכן אין איסור לבנות תוכנות לבעל עסק כשרים. לא צריך לפרוש מהעבודה אלא לעבוד בצורה כשרה וראויה.

הבתים שנהרסו מהאינטרנט, הכוונה לאתרים לא כשרים. אתרים של בעלי עסקים לא מביאים הרס.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי
    תודה רבה על התשובה רציתי לדעת מה הדין לגבי רשתות אינטרנט ופיתוח האם זה כמו אתרים
    הרי כול האינטרנט בישראל הלא טוב מתאפשר בגלל Routing Tables שבזכותו יש
    Network destination 1
    Network mask 2
    next hop 3
    שיש מתכנתים שמנהלים את טבלאות התקשורת בכול מדינה פה זה דרך בזק בדרך כלל
    עוד דוגמא אדם שעובד באינטל ומייצר מעבדים או כול חברה אחרת שמפתחת מוצרים בחומרה
    מחשב לא יכול לעבוד בלי חומרה
    כמובן שהמתכנתים לא מייצרים מעבדים אבל יש שפת מכונה שרצה על המעבד ואותה כותבים מתכנתים אז בעצם אדם שיושב לראות דברים לא טובים במחשב שלו עצם זה שהוא מסוגל לראות את זה זה בגלל שיש מהנדסים שבנו מעבדים וכול פעם משכללים את סוג התקשורת היום כבר יש 64 ביט אזי אדם שמשתתף בפיתוח או בדברים כאלה הוא שותף לזה או שזה בסדר
    כמובן שכול זה יקרה בלעדי האדם הבודד אבל אולי בכול זאת יש בעיה

  2. שלום וברכה,
    האינטרנט משמש לדברים כשרים, לעסקים וכו'. ולכן מותר לעזור בקידום התוכנות, כיון שהמטרה לא נעשית להחטיא אלא לתועלת. וכן באמת יש תועלת ראויה. העובדה שיש לוקחים את האיטרנט לדברים רעים, לא קשור לממציא התוכנות. ולכן אין מניעה בכך.
    בהצלחה.