אמירת לשם קדושת תפילין באמצע פסוקי דזמרה

שאלה:

שלום עליכם !!!
שמקצרים או מאריכים את רצועות התפילין צריך להגיד ״לשם קדושת תפילין״
אם מישהו מבקש שאקצר/האריך את הרצועות ואני נמצא בפסוקי דזימרה או לפני ברכו (במקום בו אסור לדבר) . אני אומר לשם קדושת תפילין או לא ? זה מעכב ?
תודה רבה , אשמח למקורות .

תשובה:

שלום וברכה

אמירה זו כמובן אסורה באמצע פסוקי דזמרה, לכן אם לא דחוף עכשיו לתקן או יש מישהו אחר שיעשה זאת – עדיף, אבל אם מישהו אחר, כיון שבדיעבד זה כשר גם בלי האמירה, ראה הליכות שלמה פרק ד סעי' לא, ממילא ניתן לעשות זאת בשעת הדחק גם כך.

אמנם ראה בס' ארחות ימים סי' לב שהאריך בשאלה זו, ופשיטא ליה שכיון שאמירה זו היא מדיני המצוה אין להקל בזה, ובכל האופנים שמותר לברך את ברכת התפילין, כמו בין הפרקים בברכות קריאת שמע או בין ישתבח ליוצר, מותר גם לומר כך, אמנם זה חידוש גדול, וגם דבריו אמורים במי שמתקן לעצמו ולא במי שמתקן לחברו.