לתרומות לחץ כאן

הפרדה בין מתן גט וויתור הכתובה

שאלה:

שלום , האם אפשר להפריד בין מתן גט להליך ויתור כתובה , כלומר לבצעם במועדים שונים ולא לכרוך אותם האחד עם השני ? הליך זה יגובה בהסכם גירושין באישור בית המשפט למשפחה , תודה

תשובה:

שלום רב,

כלומר, אם ישנה הסכמה בינך לבין הבעל לעשות הסכם גירושין ללא החלטה בעניין הכתובה, זה אפשרי, אבל אז כדאי לציין זאת בהסכם שלאחר הגט ידונו הצדדים בנושא הכתובה. לפעמים בתי דין מעדיפים לעשות כך שאת הגירושין עושים מיד ולאחר מכן דנים על הממונות באופן כללי – וגם כמובן על הכתובה. זה מונע סחטנות משני הצדדים. ובדיוק מסיבה זו, הרבה פעמים אחד הצדדים רוצה למנוע את האפשרות הזו, וזאת כדי לשפר עמדות מול השני. לא בהכרח שזה דבר פסול, משום שלפעמים אותו צד חש שאינו מקבל את המגיע לו על פי דין וכד'.

ספציפית בנושא הכתובה צריכים לדעת. שהיום שיש חוק יחסי ממון, ובו החלוקה ברכוש אינו מתבצע בהכרח עפ"י דין תורה. והרבה פעמים האישה מקבל חצי מהרכוש כאשר לא מגיע לה עפ"י כך (אני לא נכנס לנושא כלל משום שאיני יודע מה כולל חלוקת הרכוש אצלכם, רק אתן דוגמה, אם הבעל עובד וצבר פנסיה וזכויות. האישה אמורה לקבל חצי מהזכויות הללו, כאשר עפ"י דין תורה ודאי לא מגיע לה כלום מהרווחים שלו). לכן, כאשר חוזרים לדון בביה"ד על הכתובה, ביה"ד מתחשב בעובדה שהיא כבר קיבלה כך וכך מהממון של הבעל ומקזז לה את זה בחיוב הכתובה. אולם אם יכתב בפירוש סעיף בהסכם הכולל, שהסכם זה אינו קשור וחיוב הכתובה, לכאורה במקרה שהבעל יחוייב בכתובה לא נוכל לקזז את הכתובה בכסף שקיבלה האישה מזכויות של הבעל.

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל