ציוה שלא יאמרו קדיש בלוויה

שאלה:

אחי נפטר ולצערי השאיר צואה שהוא לא מעוניין בטקס דתי בקבורתו.
אני אדם המקיים אורח חיים דתי על כל המשתמע מכך. כיצד עלי לנהוג בזמן הלוייה.
מה מבחינת הקדיש וכל הכרוך בכך?
בלוייה

תשובה:

שלום וברכה

אם אין חשש שתפרוץ שם מהומה מצד ילדיו וכדומה, ודאי יש לומר קדיש, היום המסכן הרי יודע את האמת ונשמתו אינה יודעת מנוחה מחשש שמא חלילה יקיימו את צוואתו והוא יפסיד את הקדיש וכו'. לכן ודאי יש לומר קדיש וללמוד לעילוי נשמתו וכל מה שאפשר כדי לזכות את נפשו שכנראה לא הכיר ולא ידע כלום. אבל אם זה יגרום למריבה ומהומה, אין טעם.

בשורות טובות.