כדור לפני שחרית/הדלקת חנוכיה – אשתו כגופו

שאלה:

שלום כבוד הרב,
1. האם אני יכולה לבלוע כדור ומים לפני תפילת שחרית?
2. בעלי אשכנזי וזו פעם ראשונה בע"ה שבחנוכה אדליק חנוכיה. רציתי לשאול, בעלי מדליק ראשון את החנוכיה, אני אומרת "אמן" לכל הברכות שלו ומכוונת שלא לצאת ידי חובה?
3. האם אני עונה "אמן" גם לברכתו "שהחיינו" שמברכים בלילה הראשון ומכוונת שלא לצאת ידי חובה כדי שאוכל לברך בעצמי?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין כל בעיה.
  2. זו טעות! גם למנהג בני אשכנז שכל בני הבית מדליקים הכוונה היא לילדים וכדומה, אבל האשה אינה מדליקה [כאשר יש בעל שמדליק] והיא יוצאת ידי חובה בהדלקתו של הבעל, משום ש"אשתו כגופו". לכן את שומעת את הברכות מהבעל ויוצאת ידי חובה בהדלקה שלו.

מזל טוב! תזכו לבנות בית גדול לעם ישראל!