לעבוד בחברה שמפעילה משחקי הימורים

שאלה:

שלום וברכה , ראשית שוב תודה מקרב לב על העזרה ליראי דבר ה' ומבקשי שמו, תהיי משכורתכם שלמה מאת ה',
הוצע לי עבודה בחברה ענקית שמפעילה אתר אינטרנט המציע משחקי הימורים וקזינו. רציתי לשאול אם יש מותר הלכתית לעבוד בחברה כזו מעיקר הדין וכן מה לגבי מהדרין(אם יש בעיה ) . אתר החברה פעיל בעיקר בחו"ל ובעיקר לקוחותיו הם גויים , בנוסף אני אהיה בורג קטן במערכת של חברה ענקית עם מאות עובדים,

תשובה:

שלום וברכה,

לדעת הרמ"א משחקי הימורים לא נאסרים אם יש לו מלאכה אחרת שמתפרנס ממנה. לדעת השו"ע קיים חשש של איסור גזל בהימורים. ויש שביארו את השו"ע שהאיסור כדעת הרמ"א שרק אם אין לו מלאכה אחרת.

עם גוי אין איסור להמר, אלא שעדיין מהמר אינו עוסק בישובו של עולם.

ולכן לעבוד באתר שמפעיל הימורים, ומסתמא אלו שמהמרים יש להם עבודה שמכניסה. וגם שרובם גויים – יש להקל.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שע ובנו"כ.