תרופה בשבת

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לקחת ריטלין בשבת, לאדם שסובל מכפיתיות ולא מקשב וריכוז, ובעקרון לא צריך ריטלין, רק הרופא נתן לו ריטלין כדי זה ממילא גם יועיל לפתרון הכפיתיות ע"י שיהיה יותר ממוקד [וזה בנוסף לתרופות שבמילא חייב לקחת יום – יום].
והרופא [דתי, שמודע לבעיה ההלכתית] אמר שחבל שלא יקח גם בשבת כי זה וודאי יקל על הריפוי שיהיה ברציפות, אבל בעקרון הודה שלא נורא אם ידלג וזה לא מוכרח לקחת כל יום.

צדדי השאלה: שמצד אחד יותר קל, כי אין לו באמת בעיה של קשב שהריטלין בא לרפא בשבת, והוא לא מרגיש שינוי מיידי וכד' [כמו אקמול למיחוש] ולענין הריטלין הוא דומה יותר אצלו לתוסף מאשר לתרופה.
אבל מצד שני אדרבה אין לו הכרח אמיתי לקחת ברציפות, ורק יקל על הריפוי לאורך זמן [שככל שהמח מתרגל לעבוד כרגיל, יש סיכוי שבמהרה יחזור למיטבו]

תשובה:

שלום וברכה

אם לדעת הרופא יש חשיבות ברציפות וזה יועיל לריפויו באופן מהיר או איכותי יותר, מותר [הנדון שלך לגבי תוספים מול תרופות אינו מדוייק כיון שאנחנו מחמירים גם בויטמינים כאשר הם באים לחזק את מזגו של אדם ולא סתם כתוסף מזון, כלומר כשיש חסר בויטמין מסויים וזה מועיל לחזקו אסור].

רפואה שלמה