מזכירה שערכה צילומים עבור הבית ספר – והבית ספר נמנע מתשלום

שאלה:

בס"ד
שלום לכב' הרבנים
פנתה אליי מזכירה של בית ספר (המנהלת אחותי) ועל סמך ההיכרות ביננו ומתוך לחץ שהיתה צריכה צילומים מהיום למחר ביקשה לצלם לה צילומים בעלות של 1000 ש"ח ,צילמתי והעברתי לה וביקשתי שתדאג לתשלום של 500 ש"ח אמרה שתגיד לאחותי ואני ביקשתי מאחר והיא פנתה אליי היא אחראית לתשלום..עברה חצי שנה ואת הכסף לא קיבלתי למרות תזכורות שעשיתי לאותה מזכירה נכון להיום אחותי כבר לא מנהלת את אותו בית ספר ,והמזכירה אותה מזכירה ,השאלה היא האם יש לה מחוייבות אישית לדאוג לתשלום?ובמידה ובית הספר לא רוצה/לא משלם ???

תשובה:

שלום וברכה,

המזכירה שבאה לצלם באה בשליחות הבית ספר, ואתה היית מודע לכך שהצילומים נעשים עבור הבית ספר והיא שליחה שלהם, על כן התביעה שלך צריכה להיות מול הבית ספר, ולא אישית מול המזכירה.

ולכן: המזכירה צריכה לפעול כדי להסדיר את התשלום, אך אם הבית ספר יסרב, לא ניתן לתבוע אותה אישית, כיון שידעת מראש שפעולתך עבור הבית ספר.

העובדה שאחותך מנהלת או לא משנה את ההלכה.

בהצלחה.