בל תשחית בהכשר שלא סומך עליו

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הב"ד

אדם שיש ברשותו אוכל בכשרות מהודרת, אך הוא שמע שיש שיטה מסויימת שמפקפקת בפרט מסויים [כדוגמת פולמוס הזריקות בעופות]. ולכן הוא נמנע מלאכול
בגוונא שיש כבר ברשותו אוכל זה, האם עדיף לזרוק שהרי לשיטתו לא כדאי לאכול מזה, ומודע מספק להכשיל אחר או שעדיף לתת למישהו אחר שכן אוכל שלפחות יהנה, שהרי יש לו על מי לסמוך, ולפחות לא יהיה בל תשחית

תשובה:

שלום וברכה

תלוי במה מדובר, אם מדובר בהכשר שהוא לא סומך עליו, ומבחינתו כל אדם צריך לחשוש ולהזהר, אין מקום לתת לאדם אחר, אבל אם מדובר בחומרא שהוא נוהג בעצמו, כמו בזריקות בעופות שרוב מנין ובנין של גדולי הפוסקים לא השתכנעו שאכן יש כאן בעיה של ממש, אפשר לתת לאדם אחר.