רצוני להשיב את הגזלה לאמא שלי מבלי שתדע על כך

שאלה:

בעבר הייתי חייבת כסף לבנק ולקחתי מאמא שלי זהב ומכרתי אותו אני זוכרת שקיבלתי בערך 1500 שקל אני מצטערת על זה ביום יום מאוד קשה לי
לפני חצי שנה החלטתי להשיב חלק מהכסף ושמתי בתיק של אמא שלי 500 שקל הבעיה שהיא חשבה שזה מתנה לפסח השאלה שלי אם זה נקרא שהחזרתי את הגזל חלקית.
2. לפני שבוע החלטתי להחזיר את הכסף שנותר לאט לאט כדי שלא תחשוד ושמתי בתיק 100 שקל והיא שאלה אותי שוב אם זה אני הבאתי לה את הכסף ושיקרתי שזאת לא אני כבר לא ידעתי מה לעשות
אני כבר אובדת עצות רק רוצה להחזיר את הגזל

תשובה:

שלום וברכה,

גנב שרוצה להשיב את הגנבה ללא ידיעת הבעלים, רשאי בכך. אלא שיש לוודא שהכסף הגיע לידיו. ולכן אם נתת לאמא שלך לפני חג, ולא פירשת שזוהי מתנה, קיימת בזה השבה מעולה, למרות שהיא מבינה שאת נותנת מתנה. כמו כן אם מכניסה כסף לארנק ללא ידיעתה קיימת השבת הגזלה.

את יכולה לערוך קניות עבור אמא שלך, ולשלם על הקנייה מכספך, כך שלא יהיה בזה שום חשד.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן נה ס"א.