ילד כשר לפני קבלת הגט

שאלה:

שלום. בעלי ואני מתגרשים, ללא ילדים, ללא רכוש וכספים משותפים, הוא אלכוהוליסט ולא נאמן, לא מעוניין בגמילה וטיפול. מבחינתי קצו כל הקיצים. פניתי לרבנות לפתיחת תיק, נאמר לי שעלינו לעבור יישוב סכסוך. אני בת ==, ולדברי הרופא נשים אין לי הרבה זמן להתמהמה עם הבאת ילד לעולם. הגשתי בקשה לקיצור התהליך, אך הבנתי שזה תלוי בהחלטת הדיין, במידה ולא יאשר איאלץ להמתין 60 יום עד לפתיחת התיק, אני דואגת שמא הליך הגירושים ייארך זמן רב מדיי ואפספס את ההזדמנות להביא ילד כשר לעולם ומחוסר ברירה איאלץ להביא ממזר, אני מנסה בכל כוחי למנוע זאת. האם יש הקלה מבחינת ההלכה בעניין ממזרות? האם יש דרך שאוכל לזרז קבלת הגט?

תשובה:

שלום רב,

ראשית את צריכה לשים לב שבלי כל קשר למעמדו של הילד שאני לא יודע אם יוולד תוך פרק זמן קצר זה, מה שברור הוא שיש כאן אישור אשת איש שזה איסור חמור ביותר. וגם אם המטרה שלך היא לנסות להרות בהפריה חוץ גופית שבפשטות אין בזה איסור מצד עצמו, אבל לא ברור שהילד שיוולד יהיה כשר. הגרש"ז אוירבך במנחת שלמה ח"ג סי' קד צידד לומר שגם במקרה כזה הוא יהיה ממזר, משום שהוא נולד מבני זוג שהם אסורים זה לזה (ועד הגט כמובן שאת אסורה). לכן האפשרות היחידה היא לנסות לזרז את ההליכים כמה שאפשר. או לחילופין, לבצע שאיבת ביציות והקפאתן כדי לשמר את הפוריות שלך לעוד כמה שנים (נדמה לי שעד גיל 54 אפשר להרות באמצעות הקפאת ביציות).