חייבים לאכול גם דגים וגם עופות בשבת?

שאלה:

רציתי לדעת האם יש חיוב להכין ולאכול שני סוגים של תבשילים בשבת לדוגמה: מאכל עוף ( והאם החיוב דווקא בבשר בהמה) בנוסף על הדגים , לדוגמה אם אני אוכל דג מבושל בשבת ושבע מאוד ממנו ואם סלטים מבושלים או חיים הם מצורפים לכבוד שבת קודש . והאם יש צורך להכריח את עצמי להכין ולאכול גם את העוף. יורה המורה

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאין כל חיוב כזה. כל אדם יאכל כפי שטוב לו והוא מסוגל, ובכך יקיים מצות עונג שבת. בשבת אגב המצוה היא עונג ולא שמחה, ומשום כך אין הקפדה על בשר דוקא כמו בחג.