גזל אינטרנט

שאלה:

אם אבא שלי לא מסכים לי לשמוע שיעורי תורה מהטלפון שלי האם מותר להשתמש באינטרנט של הבית לשמוע שיעורים?

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי את חילופי הדברים ביניכם מדוע לא מסכים שתשמע שיעורי תורה בטלפון שלך. ובאילו שיעורים מדובר, ומדוע דרך האינטרנט תוכל לשמוע. בכל מקרה אם אביך לא מסכים להשתמש באינטרנט, אסור להשתמש ללא רשות. אם אביך מסכים להשתמש מותר לך לשמוע שיעורים דרך האינטרנט.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    משום כיבוד הורים
    אבל מצד גזל אינני יודע, שלכאו' שידור באויר אין בו גזל, דלא גרע מיונים דלאו ברשותיה קאי, ודווקא התם אסור מפני דרכי שלום, אבל הכא מאי דרכי שלום איכא (מצד הגזילה, אבל מצד השלום בית אולי יש, וצ"ע אם כה"ג תקנו חכמים דרכי שלום בדבר שאין הגוף שלו, ואינו נחסר דבר)

  2. אסור להשתמש בקו אינטרנט של שכן, מאחר ושימוש נוסף מאט את קצב הגלישה. וגם בשעה שהבעלים לא משתמשים באינטרנט אם מפחית לו את שעות הגלישה נחשב לגזל.