בית כיסא שעשו ממנו מחסן אוכל

שאלה:

שלום וברכה. רציתי לשאול בית כיסא שהיה בעבר בשימוש וכבר הרבה שנים לא משתמשים בו וכעת עשו ממנו מחסן לבקבוקי שתיה חטיפים וכדומה.
האם זה מותר, ואם לא מה הדין של הבקבוקים ושאר הדברים.

תשובה:

שלום וברכה

בית הכסא שכבר היה בשימוש לא בטל ממנו דין זה גם אם ניקו אותו היטב, אלא אם כן הרסו אותו לגמרי ועקרו את האסלה. דין זה נוגע בעיקר לענין דברים שבקדושה שלא ניתן לומר שם, מאכלים שהוכנסו לשם אינם נאסרים, בודאי לא כאשר הם ארוזים וחתומים, ראה כאן בהרחבה.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' פג ואשל אברהם בוטשאטש שם, ושו"ת שאילת דוד סי' ג.