אנטרנט בלי סינון

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
יש לי מחשב בבית שאני כבר הרבה זמן השתמשתי בלי חסימה
אני חייל בצבא ופעמיים במהלך השירות שלי הורי ניתקו את החסימה של רימון בבית ולמרות זאת יש חסימה כללית של הספקית של בזק
עכשיו יש לי שאלה האם יהיה מותר לי להשתמש באנטרנט עם החסימה הכללית הזאת של בזק למרות שהיא פחות טובה משל רימון ברמה הכי נמוכה היא גם חוסמת אתרים פורנוגרפיים
וגם בהנחה שאני יחזיר את החסימה של רימון [אבא שלי מתנגד לזה כי לעיתים הוא מחפש דברים באנטרנט כמו שמות של כלי עבודה שהוא חיפש שם שהמילה שחיפש משתמעת גם לשם עצם של כלי עבודה וגם למושג שמבטא אישה שעובדת בעבודה אסורה וכדומה ולכן זה חסם לו אתרים שרצה לעיין בהם]
ויש לי בעיה בעיקר עם הנושא הזה של חסימה כי בעיקרון באמת לפי ההלכה יש את החסימה בדרגה הכי גבוהה של רימון שבאמת לפי מה שהבנתי איך שהוא תואמת את ההלכה שזה חוסם את כל התכנים באנטרנט כמו תמונות לא צנועות וכו אבל אני יודע שגם ההורים לא יסכימו כי החסימה הזאת היא חלה על כל המחשבים בבית
וגם בעיקרון כי עיקר המטרה שלי בשימוש של המחשב זה למשחקים
והשעות שלי הם יחסית מאוד קשות ולעיתים אני משתמש בזה לפרוק עצבים כי בסופו של דבר השעות שלי בצבא הם קצת בעייתיות ואני ישמח ליעוץ בנושא
וכדרך אגב ברמה הכי נמוכה של רימון מצאתי גם אפשרות שקיימת להגיע לתכנים של 18+ אם זה חשוב לציין

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין היטב את הנסיון, אבל אין להשתמש בשום אופן באינטרנט שאינו חסום כהלכה. תמונות שאינן צנועות נחקקות בנשמה ולא יוצאות משם! תתייעץ עם ועדת הרבנים לעניני תקשורת, אני מניח שיש חסימות שמתלבשות על מחשב מסויים, למשל החסימה של אתרוג מבית רימון אני יודע בודאות שהיא מתלבשת על מחשב מסויים ותוכל לעשות זאת על המחשב שלך ולהשתמש כך.

בהצלחה

הצטרף לדיון

14 תגובות

  1. אתרוג זה חסימה שמוחקת כל אתרים באנגלית?
    במקרה שאני רוצה סינון שלא יחסום תכנים כמו משחקים
    אני מעדיף את רימון כי יש לזה רמות חסימה ואני הייתי משתמש בו ברמת חסימה הכי נמוכה כי בעיקרון זה גם מה שאני משתמש בו לרוב
    או השניה או השלישית שלא חוסמת את כל התוכן באנגלית
    בהנחה שאני ישתמש באנטרנט רימון ויצליח לשכנע את הורי רק על הרמות סינון הנמוכות זה יהיה עוד בסדר?
    כי בעיקרון זה השימוש העיקרי שלי במחשב זה לבידור והבנתי שאתרוג זה כמו רימון על הרמה הכי גבוהה שזה חוסם הכל כמעט

  2. ואתרוג מתאים למשחקי מחשב ובידור או שזה חוסם הכל
    ניסיתי להשתמש ברימון בהכי גבוהה פעם כל הקטע שיש לי גם שימוש ביוטיוב לעיתים שיעורי תורה דרך אתרים אני חושש שמה זה יחסום
    ולגבי זה יש לי שאלה כל הרבנים שעושים שיעורי תורה איך הם בדיוק מעלים שיעורים ליוטיוב אם יש להם חסימה ליוטיוב כמו הרב יוסף מזרחי והדברות וכדוצה

  3. כי בעיקרון אני חושש שכשאני ישים אתרוג אז זה יחסום יותר ממה שצריך
    לפי מה שהבנתי שכתוב באנטרנט בחטיבת אתרוג הרמה הכי קלה זה כמו הרמה הכי גבוהה ברימון
    וברימון זה חוסם יוטיוב והרבה דברים שאני רוצה להשץמש בהם
    בהנחה שאני צריך את היוטיוב יהיה מותר לשים את זה על רמה ראשונה או שנייה
    ותודה רבה לרב כי זה מטריד אותי לאחרונה

  4. מבחינת מה זה משבש את המוח?
    סתם לידע כללי
    וכבוד הרב שאלה אומרים שמצווה שבאה בעבירה לא מצווה
    בפלאפון חדש שיש לי הורדתי תוכנה לניגון של קבתי קול כי לא היה
    באנטקנט לא מסונן ויש סיכוי בו להתקל בתמונות לא צנועות כדי לשמוע שיעורין של מסילת ישרים
    האם זה מצווה שבאה בעבירה?

  5. היוטיוב יש בו משהו ממכר, ורובו שטויות, כך שיוצא שאדם כל הזמן יש לו צורך בלתי נשלט לגלוש בתוך כל השטויות של העולם, ההתמכרות הזו משבשת את השכל לגמרי.
    אין לגלוש באינטרנט לא מסונן כהלכה, גם לא בשביל לשמוע שיעורי תורה.

  6. זה יהיה מותר בהנחה שיש לי סנן של הספק של האנטרנט ?
    כי בעיקרון הבנתי שהסנן של אתרוג ורימון על הרמה הכי גבוהה מסנן כל תוכן שלא קשור לעבודה או כאלה
    ובעיקרון השימוש העיקרי של המחשב זה למשחקים וכנראה זה גם חוסם כל אתר שקשור לזה
    יש מצב שזה יהיה בסדר להשאר עם הסנן של הספק?