איך מוסיפים שם?

שאלה:

כבוד הרב שבוע טוב…האם חובה להיות נוכח בעת הוספת שם בבירה או אפשר ע"י שליח??

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מה זה בבירה, אבל אם השאלה היא האם יש חובה להיות נוכחים בעת שמוסיפים או מחליפים שם, התשובה היא לא. אין חובה כמובן. הרעיון בזה הוא שידעו כולם שהחליפו את השם, ולכן עושים זאת בעליה לתורה שאז יש ציבור ששומעים. אבל מספיק כמובן להודיע לכולם שמחליפים בלי טקס מיוחד בביהכ"נ. |