רעש חריג מגן ילדים בבניין מגורים קטן ושקט

שאלה:

שלום

בבניין מגורים קטן, בעל הדירה (שאינו מתגורר בעצמו בבניין) הוסיף עוד קומה על הגג, ועשה שם יחידת דיור, וכעת משכיר את 2 הדירות ל-2 משפחות.
יש בעיות קשות של רעש בגלל בידוד גרוע, שגברו לאחר הבניה (כולל שיפוץ והחלפת ריצוף בדירה התחתונה מביניהן).
המשפחה שגרה ביחידה שנבנתה על הגג פתחו גן ילדים מבלי לשאול או ליידע את השכנים (אנשים מבוגרים וחלקם חולים).
הרעש מהקומה העליונה נשמע היטב (ובצורה חריגה) גם 2 קומות מתחת ששם מתגוררת אישה מבוגרת ולא בריאה, והרעש מפריע לה מאוד ופוגע בה. במיוחד רעש של גן ילדים שמטבע הדברים מרעישים וגוררים דברים וקופצים.

האם מותר לכל אדם לפתוח גן ילדים בביתו ללא אישור השכנים?
האם העובדה שמדובר ביחידת דיור (שהיא בעצמה תוספת דיורין לבניין קטן ושקט) רלוונטית?
מה ניתן לעשות כעת כשכבר הגן פעיל?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

פוסקי זמנינו נטו להקל לפתוח גן פרטי בבניין משותף, מאחר שכל הגנים הפרטיים נמצאים בבנייני מגורים. ולכן ראוי שהשכנים יתנו הוראות לגננת איך ניתן להפחית את הרעש כדי שכל הצדדים יהיו מרוצים.

בהצלחה.

מקורות:

משפט שלמה ח"ב נתיב ג.