שכן שמשליך את המים שלו לתוך חצרי

שאלה:

1) שכן שם צינור ניקוז מהמרפסת שלו לתוך חצרי, לטענתו כשיורד גשם גם אצלך יורד, האם טענתו מוצדקת?
2) השבוע שטפו את ביתו וכל המים הם גרפו אל המרפסת – לתוך חצרי, האם יש לו היתר?
יישר כח

תשובה:

שלום וברכה,

  1. בעל החצר יכול לעכב על השכן שמעליו שלא יביא את מי הגשמים לתוך חצרו, למרות שביום גשום יורדים גשמים לחצר. כיון שמים מרובים מזיקים יותר ממים מועטים.
  2. אסור לשפוך מים לתוך חצר חברו ללא רשות בעל החצר. ועליהם לשלוח את מי השטיפה למקום אחר.

בהצלחה.

מקורות:

1. ראה שו"ע סימן קנג סעיף יב, שאם הותר לו לשפוך מים לצינור של כביסה אחת, לא יכול להרבות ולשפוך מים של חמשה כביסות.

2. ראה שו"ע שם סעיף ו שיכול לעכב עליו שלא ישפוך מים לחצרו.