פדיון הבן בליל השלושים ואחד

שאלה:

שלום,
תינוק זכר שנולד ביום יד בתשרי (23.10.2018), רוצים לערוך לו את הפדיון ביום שני בלילה אור ל- יד' בתשרי (22.10.2018). האם ניתן? נוהגים כדעת הספרדים.

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא עורכים פדיון הבן בליל השלושים ואחד מחשש שעדיין לא נמלאו 30 יום שלמים של 24 שעות, לכן יש אלא להמתין למחרת. מצוה כזו שעושים פעם אחת בחיים כדאי לעשות הכי לכתחילה שאפשר לכל הדעות.

מזל טוב ורוב נחת!

מקורות:

על פדיון הבן בלילה ראה ש”ך יו”ד סי’ שה ס”ק יב ולעומתו בברכי יוסף שם, וראה עוד בהגה’ רעק”א לשו”ע שם. הגר"ע יוסף הקל בענין זה.