כבד שנצלה שלושה ימים אחרי השחיטה – האם מותר לבשלו?

שאלה:

האם מותר לבשל כבד אחר צלייתו?

תשובה:

שלום רב

אם הוא נצלה תוך שלושה ימים לשחיטה, מותר לבשלו, וכך מקפידים בכשרויות המהודרות לעשות, אם לא נצלה תוך שלושה ימים – אסור. ויש מחכמי הספרדים שהקלו בזה.

מקורות:

בפתחי תשובה יו"ד סי' סט נקט בפשיטות לאסור, וכ"כ בכף החיים סי' עג ס"ק כז, וכן כתב הגר"ע יוסף בהליכות עולם ח"ו עמ' רח. אמנם הגר"ש משאש במזרח שמש סי' עג נקט להקל, וראה ברכי יוסף סי' סט שנראה שצידד להקל לצורך סעודת מצוה. לבני אשכנז לכל הדעות אסור.

אמנם באופן שהיה קפוא כל אותם ימים יש מקילים לצלותו ולבשלו, ראה יחוה דעת ח"ו סי' מו, שו"ת שבט הקהתי ח"ה סי' קלב, ואבני ישפה ח"ה סי' ק אות ה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל