חזר בו משבועה תוך כדי דיבור

שאלה:

שלום רב,

ילדיי הכעיסו אותי מתוך כעס אמרתי : אני נשבע ( פה עצרת כמתחרט אך בכל זאת המשכתי) ואמרתי שאני לא אקנה להם יותר כלום, לבסוף שוב מתוך חרטה אמרתי בלי נדר. אני יודע שנדר ושבועה אלא שתי עניינים שונים אך כך יצאתי בלהט הדברים.
שאלתי האם צריך כאן התרה?

תשובה:

כיון שאמרת בלי נדר זה לא נחשב שבועה, בנדרים הכלל שהלך אחר לשון בני אדם, וכיון שכל אחד מבין מדבריך שחזרת בך מהשבועה בתוך כדי דיבור היא לא חלב. להבא כמובן יש לשמור על הפה מאוד וגם להתגבר על מידת הכעס… בסך הכל הם מתוקים…

רוב נחת.