התרת נדר

שאלה:

שלום הרב, השבוע נדרתי שאני לא יעשה איזה משהו שבוע ובסוף כן עשיתי אותו בנוסף לכך שנדרתי עוד נדר לפני זה שאני לא עושה עוד משהו בכלל בכלל כי זה מאוד הציק ובסוף גם על הנדר הזה עברתי ואני נער ואני לא יודע מה לעשות ואני מאוד כועס על עצמי בגלל זה איך אוכל לכפר על הנדר ולהתיר אותו חוץ מעם שלושה אנשים מעל גיל מצווה, האם זה בסדר לעשות התרת נדרים בראש השנה בנוסף?

תשובה:

שלום וברכה

עברת בעוון חמור של לא יחל דברו, שכתבו על כך חז"ל דברים חמורים, יש לחזור בתשובה בכל לב, להתחרט ולהתוודות ולצעוק אל ה' שימחל ויסלח, במקביל תיגש לרב בית הכנסת שיסייע לך לערוך התרת נדרים, ולהבא אין לנדור כלל וכלל!