בורר במיון סטים של תהילים מחולק

שאלה:

האם מותר למיין בשבת שני סטים של תהילים מחולק שמעורבים יחד. על מנת להכניס כל סט לקופסא שלו? כל סט בצבע אחר. וזה מיועד בשביל קריאת מיידית. ומה הדין לאחר הקריאה?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה מיועד לקריאה מידית מותר, כמו מיון של שני מיני מאכלים שמותר לצורך אותה סעודה, אבל לצורך זמן מאוחר יותר, כמו אחרי הקריאה – אסור. יש פשוט לבקש מהאומרים שכל מי שבידו צבע כחול יניח על פינה זו, ומי שיש בידו אדום יניח בפינה אחרת, וכך לכתחילה זה לא יתערבב ולא יצטרכו לברור.

מקורות:

שו"ע שיט ג.