הנחת תפילין למי שנעשה בר מצווה בחול המועד

שאלה:

שלום רב,
בני צריך לחגוג ב"ה בר מצווה בחול המועד פסח.
האם ניתן להניח תפילין באותו היום?
אם לא אז האם ניתן להקדים את העלייה לתורה?
הוא נולד בי"ט בניסן.
תודה מראש,ענבר.

תשובה:

שלום רב,

בחול המועד כאן בארץ כל הקהילות נוהגות שלא מניחים תפילין. לכן הנחת התפילין המחוייבת שלו תהיה רק מיד לאחר פסח. באסרו חג – כג ניסן. את העליה לתורה בשבת ניתן להקדים או לאחר. אבל את התפילין שיניח ביום הנ"ל. וחשוב מאוד לציין לילד את חשיבות הנחת התפילין בכל יום מימי חייו שלא יפסיד צינור קשר מיוחד זה עם בורא עולם אפילו פעם אחת, מצוה חשובה מאוד היא שמסרו עליה עם ישראל את נפשם במשך דורות עולם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב ,
    תודה רבה על התשובה המהירה.
    אבל ברצוני לדעת אם יש אפשרות לעלות לתורה ביום חמישי שלפני התאריך העברי שלו
    או שלא עולים לתורה לפני התאריך העברי ?
    תודה ושבוע טוב .

  2. לא עולים לתורה לפני התאריך העברי מלבד בשבת שעולים מפטיר. לכן אם אתם עושים את זה ביום חול זה צריך להיות רק לאחר הבר מצווה