לימודי חול בבית הכנסת או בעזרת נשים

שאלה:

האם מותר לי ללמוד בביה"כ או בעזרת נשים לימודי חול כמו חשבון ואנגלית

תשובה:

שלום רב

בתוך בית המדרש או עזרת נשים ודאי אסור, שהרי מבואר בשו”ע בסי’ קנא שאסור לחשב בהם חשבונות למעט חשבונות של מצוה. לגבי המטבח, אם הוא נמצא בתוך הבית כנסת ופתוח להיכל, הוא טפל אליו ואסור, אבל אם הוא חדר נפרד לגמרי יש להקל, כפי שהתירו בקומה שמתחת לבית הכנסת, ראה אשל אברהם בוטשאטש סי’ קנג, שו”ת עמק שאלה סי’ ד, ושו”ת אמרי יושר ח”ב סי’ קסט.

לגבי כיתות בבית ספר, התיר הגר”ע יוסף, אף שהן מיועדות בעיקר ללימוד תורה, כיון שלימוד המקצוע דרוש לחינוך הילדים, וכנראה גם לא נחשב הדבר כבית כנסת ממש, ראה יביע אומר ח”ז סי’ כא.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה לתשובה!
    אבל האם יש הבדל בין ביה"כ אשכנזי (חסידי) לספרדי,
    משום שאנו רואים שהחסידים משתמשים בביה"כ לשימושים נוספים מלבד לימוד התורה ותפילה כגון לסעודות וכו'

  2. יש דברים שהם בכלל לב בית דין מתנה עליהם, כמו סעודות מצוה, או אכילה ונמנום של תלמידי חכמים הנמצאים בבית הכנסת שעות ארוכות, אבל שאר שימושי חול אסור.