שכר לבעל על לימוד תורה של האשה ?

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום
למדתי שאשה שותפה בשכר שמקבל בעלה על הלימוד תורה בזה שהיא שולחת אותו ללימוד ומסייעת לו במה שצריך
האם גם הפוך? האם גם הגבר מקבל שכר על לימוד אשתו? למשל הוא שומר על הילדים פעם בשבוע כדי שהיא תצא לשיעור (שהרי הבנתי שגם אשה מקבלת שכר על לימוד תורה אם כי פחות מהגבר מפני שאינה מצווה)
2 אם הגבר מבקש מאשתו ללמוד נושא מסוים ואחר כך להסביר לו (כי הוא טרוד בלימוד נושא אחר או מתקשה להבין למשל)זה נחשב כמו שהוא עצמו לומד כי היא למדה בשליחותו ונאמר אשתו כגופו (או בכלל שיש מצוות שאפשר הרי ע"י שליח) ?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כל אדם שמסייע לאשתו לקיים מצוה מקבל שכר על הסיוע הזה. הדגש שנתנו לענין לגבי נשים בשכר תלמוד תורה, הוא משום שזכות לימוד התורה בעולם הבא על לימוד תורה היא מאוד משמעותית ועיקרית, וכן שאלו בגמרא נשים במאי זכיין, כיצד יהיה גם לאשה שכר של לימוד תורה אחר שהיא אינה מצווה, ועל זה השיבו כנ"ל.

מצוות שבגופו אי אפשר על ידי שליח, כפי שלא ניתן לומר לחבר: שמע משה, אני ממהר עכשיו תניח תפילין בשבילי, או תשמע שופר במקומי…

הצטרף לדיון

תגובה 1