קטורת ביום כיפור

שאלה:

שלום רציתי לשאול שאלה על פירוש התפילה:
שמתי לב שבפרשת הקטורת ישנן 368 מנים כמנין ימות החמה ו-3 נוספים ליוהכ"פ, אבל אם זה כמנין ימות השנה הרי שיוהכ"פ נכלל יצא שינם 4 מנים יתרים? איך זה מסתדר בתודה וסליחה אם השאלה לא רלוונטית.

תשובה:

שלום וברכה

התשובה פשוטה, ביום הכיפורים עצמו יש פעמיים קטורת, יש את העבודה הרגילה של הקטורת כמו בכל יום, ומלבד זאת יש את הקטורת המיוחדת שהכהן גדול מכניס לקודש הקדשים ביום הכיפורים בלבד.

שאלה תורנית תמיד רלוונטית!