מלגת בין הזמנים לאברך שעוזב את הכולל

שאלה:

בס"ד

למע"כ הרבנים שליט"א

נשאלה שאלה בעבר כאן, בנוגע לאברך שעוזב את הכולל, כגון בתחילת חשוון או בתחילת אלול, האם הוא זכאי לקבל מילגה על בין הזמנים.
בתשובה שנענתה נכתב כי אם למדו חלק מהחודש הרי שצריך לשלם על כל החודש, ברצוני לשאול מה מוגדר חלק מהחודש, וכגון בחודש תשרי השנה (תשע"ט) שראש השנה יצא בימים ב-ג, וא"כ היו 4 ימי לימודים ימים ד-ה ג' וד' תשרי ובימים א-ב ז' וח' תשרי, האם נחשב הדבר כחלק מהחודש או לאו.
כמו"כ נכתב שאם לא למדו בחלק מהחודש תלוי הדבר במנהג המדינה, השאלה מה קובע את מנהג המדינה, האם עפ"י הרוב וכדו'.

יישר כח גדול על פועלכם הרב

תשובה:

שלום וברכה,

מספר הימים שנהוג ללמוד בחודש תשרי מקובל שמשלמים כחודש מלא, גם על ימים מועטים מאוד.

אם רוב בני המקום נהגו בכך נחשב מנהג.

בהצלחה.