כתיבת חולין בכתב אשורי

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה
האם מותר לסופר סת"ם לכתוב ברכת הבית ( " בזה השער לא יבוא יגון וצער, בזה הבית תהיה שמחה….) על קלף עור עם דיו כמו שכותבים מזוזה ?
יש לי מסגרת יפה וברצוני לשים ברכה כזו תחת זכוכית ולתלות בסלון. האם מותר על פי ההלכה ?
או שמותר לכתוב על קלף ועם הדיו המיוחד רק ספר תורה, מזוזה ותפילין ?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה. כמובן לא יכתוב על קלף שהתקדש לתפילין, אלא על קלף חולין. לגבי חיוב גניזה בכתיבה כזו, ראה כאן.