לימוד הלכה בעיון

שאלה:

שלום כבוד הרב
אם לאדם יש 3 שעות ביום ללמוד והוא מעוניין ללמוד הלכה בעיון, נבקש לדעת מה עדיף ללמוד וכיצד? האם צריך לסכם ובאיו דרך?
המון תודה וישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

הכי חשוב זה ללמוד מה שאוהבים ואיך שאוהבים. אם הרצון ללמוד שלוש שעות ביום הלכה בעיון, יש לקחת נושא רצוי, נניח הלכות שבת, ללמוד היטב טור בית יוסף, ואחר כך לפי היכולת, או ללמוד שו"ע ונושאי כליו, או אם זה הרבה מידי, אפשר ללמוד משנה ברורה. והעיקר לסכם היטב מה שלומדים ולחזור היטב, שהדברים יהיו מחוורים. אחר כך ניתן לעיין מעט בספרי פוסקי זמנינו לגבי נושאים אקטואליים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כל אדם בנוי אחרת, העיקר לסכם את עיקרי הסוגיא והיוצא ממנה מדברי הראשונים, מחלוקות יסודיות, וכדומה, ולאחר מכן את דברי הפוסקים, הכתיבה המסודרת מותירה רושם ומבהירה ללומד מה מובן לו ומה קשה לו.

  2. שלום כבוד הרב
    אם כבודו יוכל להנחות אותי כיצד לסכם בבהירות ? מהי הדרך? ברור שיש כול מיני דרכים אבל אשמח לשמוע אחת…..האם הסיכום הוא לפי סעיפים הש"ע?
    המון תודה

  3. הסיכום צריך להיות של כל נושא, ותוך חלוקה לכותרות יסודיות: מקור הדין – בראשונים ובגמרות. שיטות יסודיות. ואחר כך הרחבה באקטואליה.