להקבר בקברי אבות או קרוב למקום מגורי הילדים

שאלה:

לאיש שרוצה לצוות את בניו באיזה מקום מנוחה שיניחיהו לאחר אריכת ימיו ושנותיו, ושאלתו היא שמסופק הוא באיזה מקום שרוצה שיניחיהו, והספק היא או יהי' זה אצל אבותיו אבל זהו מחוץ לעיר במרחק רב ויהי' קשה להגיע לשם בעת שירצו להדליק נר על קברו או להתפלל שם ביום היארצייט שלו וכמו כן כשהם יבוא אולי יגרום זה להם יותר ביטול תורה וביטול מלאכה, או שיצווה שיניחיהו בבית החיים שהוא ממש אצל קצה העיר שבכל עת שיעלו על לבם לבוא ולהתפלל שיהי' זה באפשרותם בלי שום טורח וטלטולי דאורחא, תוכן השאלה היא מה היא יותר ענין וטובה להנשמה האם זה שמונח אצל אבותיו וכמו שמצינו ענין זה כבר אצל יעקב אבינו ע"ה שציווה לפני מותו ושכבתי עם אבותי וגו' וקברתני בקבורתם, או שיותר טובה שיהי' באפשרות לבניו וליוצאי חלצו לבוא ולפקוד את קברו ומקום מנוחתו לעיתים קרובות יותר, תודה למפרע ונא לענות עם מראי מקומות מפורשים.

תשובה:

שלום וברכה

לא מצאתי מקור ברור על שאלה זו, אבל מסברא נראה, שכיון שהובא בשו"ע בסי' שסג סעי' א שנוח לו לאדם להקבר בקברי אבותיו, עד שמותר אף לפנותו מקברו לצורך קבורתו עמהם, זה עדיף.

חיים טובים וארוכים!