התרת נדרים

שאלה:

נדרתי נדר שלא אעשן יותר סיגריות עד סוף חיי. אני רוצה לבטל את הנדר מחשש שלא אוכל לעמוד בו. איך אוכל לעשות זאת בצורה הקלה והיעילה ביותר?

תשובה:

שלום וברכה

חשוב לדעת שהתרת נדר זה אף פעם לא דבר קל! יש טעות לאנשים שחושבים שזה הוקוס פוקוס כזה, נודרים ומבטלים כמו שרוצים… התרת נדר זקוקה לפתח – נימוק נכון וטוב לביטולו. למשל, אדם נדר שלא יאכל תפוזים ועתה מחמת מחלה מסוימת הוא נזקק דוקא לתפוזים, לכן יש לגשת לרב בית הכנסת המקומי או כל רב אחר, לספר לו על הנדר והוא ימצא נימוק להתרה ויצרף איתו עוד שנים והם יתירו אם יוכלו כאמור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. ותמיד יהיה רב בבית הכנסת המקומי ? ואם כן , האם מותר לו לראות אותי ? כי אני אישה והרב גבר , זאת לא יכולה להוות בעיה ? פשוט ללכת לבית הכנסת ולבקש את הרב ? איך זה הולך ?

  2. יישר כח,
    נראה שאפילו לדעות הסוברות שיש איסור בעישון סיגריות. בניד"ד שיש חשש סביר שלא יעמוד בנדר יהיה אפשר להתיר לו. ומזכרוני זה רק לדעת הרמ"א. אבל לדעת מרן אם עישון סיגריות זה איסור ברור אין להתיר לו. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.