בישולי עכו"ם במסעדה שבבעלות יהודית

שאלה:

אכלתי במסעדה סינית תאילנדית ומי שבישל את האוכל היה ערבי שמקבל משימה מיהודי לבשל אכלתי את זה האם אכלתי לא כשר מה הדין? המסעדה רשום כשר בהשגחת הרבנות עם תעודה

תשובה:

שלום וברכה

במקרים אלו יש יהודי שמדליק את האש, למנהג בני אשכנז זה מספיק, למנהג בני ספרד בעקרון צריך שהיהודי גם יניח את הסיר על האש, אבל במקומות רבים סומכים על היתרו של הגר"ע יוסף, שסבר שכאשר בעל המקום הוא יהודי ניתן לסמוך על מנהג בני אשכנז משום ספק ספיקא, שמא הלכה כדעת הרמ"א שדי בהדלקת האש, ושמא הלכה כסוברים שבגוי המבשל בביתו של יהודי אין איסור של בישולי עכו"ם. הגרב"צ אבא שאול כידוע דחה בחריפות את הפסק הזה של הגר"ע יוסף, ובודאי כשרות מהדרין אין לה לסמוך על הוראה זו שנתונה במחלוקת ובנויה על צירופי ספקות, אבל כשרויות לא מהודרות כמו של הרבנות אכן סומכים על כך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. והרב עובדיה זצ"ל סיים בסוף ההגה שלו והמחמיר תבוא עליו ברכה וידוע מתי שהרב כותב המחמיר תבוא עליו ברכה זאת אומרת בן תורה.

  2. בישולי עכום זה לא עכום הוא גוי מה עכום הוא לא ידוע לי כעובד כוכב ומזל אלא הוא מבשל שם והיהודי לא מתערב רק אומר לו מחמוד יאלה תבשל וזהו ואכלתי מזה זה כשר??