לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אמירה לעכו"ם במלון בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב
שתי שאלות לי לכבוד הרב
1. אדם ששוהה במלון בשבת ובחדר האוכל קצת חם (לא ברמה המתירה אמירה לעכו"ם)
האם מותר לו לומר בדרך סיפור למלצר הגוי שקצת חם לי והגוי יבין להגביר את המיזוג
כי לכאורה אמירה אין כאן חיוב מחאה גם אין כאן וגם אי אפשר לאסור את ההנאה
2. אם לא כיסה את החיישנים לפני שבת האם מותר לו לומר לעכו"ם לכסות את החיישנים בשבת
או שמא לא

אודה לכבוד הרב על התשובה, ואשמח לקבל מילתא בטעמא

א גוטען ווינטער
יהודה

תשובה:

שלום וברכה

יש להבדיל בין שאלתך הראשונה לשניה: בשאלה הרטשונה מדובר בהנאה שנעשית על ידי גוי לצורך הישראל, זה אסור גם בלי כל קשר לאמירה, אסור ליהנות ממעשה שבת של גוי שנעשה לצרכך, ומה שאמרת שאין לאסור את ההנאה – לא הבנתי.

במקרה השני, לא מדובר בהנאה אלא במניעת צער, כלומר אתה רוצה לבטל את פעולת החיישנים כדי שזו לא תמנע ממך להכנס לחדר, זה מותר לרמוז – בדרך רמז ושלא בדרך ציווי, סוג "אתה יודע אדון ג'ק, כאשר החיישינים האלו גלויים אסור ליהודי להכנס לחדר, נכון חבל…"?